Blog

Arabica alebo Robusta ?





Označenia, ktoré poznajú hádam všetci kávičkári, Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea canephora). Čo ale znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel a ktorú si vybrať? Čítajte a všetko sa dozviete, dokonca oveľa viac.

PURA - fľaša na celý život



Zdravá fľaša = 100% plastic free fľaša. Toto bol hlavný argument, pre ktorý sme sa rozhodli priniesť fľašu Pura bližšie k vám. Pretože sme chceli pre vás a vaše deti to najlepšie. Výrobca Pura fliaš v USA razí heslo: „One life…One BottleTM“, čo je zároveň systém, pri ktorom môže rodič ľahko vymeniť silikónový uzáver na fľaši, keď je dieťatko pripravené na ďalšiu fázu života. Takýmto spôsobom prejde od fľaše s cumlíkom ku fľaši s náustkom, so slamkou, neskôr ku športovému uzáveru. Dokonca s použitím tesniaceho disku môžete prenášať drobné občerstvenie. Čiže „jeden život…jedna fľaša“.

Prečo práve rannakava.sk






Človek nikdy nevie, akú aktivitu vo svojom živote vykoná, aby bol bližšie pri samotnom procese alebo výrobe, či distribúcii rôzneho druhu tovaru, o ktorý má záujem.

Zrnková alebo mletá káva





Rozhodnutie predaja mletého kávového zrna sa u nás neujalo, pretože kvalitatívny rozdiel medzi zrnkovým a mletým kávovým zrnom je naozaj veľký. Naša ponuka pre Vás musí mať 100% kvalitu, aby ste ocenili to, čo si kúpite. Počas praženia kávového zrna prebiehajú rôzne chemické reakcie a procesy, ktoré dávajú káve jej pravú chuť a arómu. V prvom rade karamelizuje cukor, následne sa tvoria a odbúravajú rôzne kyseliny. Bielkoviny sa menia na peptidy, ktoré sa vylučujú ako olej a najmä vďaka týmto aromatickým olejom sa pri pražení uvoľňuje typická vôňa a chuť našej kávy - uvedený proces nazývame Maillardova reakcia.

Zobrazenie 1 až 4 z 4 (1 stránok)