Brazília Cerrado produkuje 1/3 svetovej kávy, čím sa radí medzi
jej najväčších producentov a exportérov za posledných 150 rokov. Kávové
plantáže v Brazílii zaberajú približne 27 000 km2 plochy krajiny. Francisco de
Melo Palheta roku 1727 kultivoval v Brazílskom štáte Para prvý kávovník. Káva
sa následne rozšírila do Rio de Janeira v roku 1770. Krajina má výborné
klimatické podmienky na jej pestovanie, vďaka čomu je jej produkcia vo vynikajúcej
kvalite. Brazília Cerrado zrnková káva sa v tejto oblasti pestuje v nadmorskej
výške 200-500 metrov nad morom. Odroda žltý burbon (Yellow Bourbon) je pre ľudí,
ktorí vyhľadávajú kávu s dobrým telom, chuťou čokolády s orieškovými zakončením
a tiež veľmi nízkou kyslosťou.
Chuť
– Horká čokoláda
– Zrelé ovocné tóny
– Tóny medu
– Čisté orieškové telo
Spracovanie
- suché (Dry)